Почетна » Информатори и публикации » Информатори » Информатор бр.28


Посета на Н.Е. Амбасадорот Антонио Дилето

Од 3 до 6 мај не пoсети нашиот Амбасадор во Италија Н.Е. Антонио Дилетто. Тој редовно ја посетува и финансиски ја поддржува Амбасадата од 1998 година. Благодарение на него ја проширивме листата на корисници на дипломатскиот кор на нашата Детска амбасада во Италија и отворивме дипломатски претставништа во Неапол и Рим. Неговата последна донација бесе 1000 Евра. Во последните три години, Амбасадорот Дилетто за Амбасадата Меѓаши донираше 14.595, 00 евра.