Почетна » Информатори и публикации » Информатори » Информатор бр.29


Апел за помош за Елена Васиљоска

 

Петнаестегодишната Васиљоска Елена, родена на 24.04.1992 година од Куманово боледува од тешка болест SLE – нефритис , мултипни мозочни удари –квадриплегија. Поради тежината на болеста, препорачано е да се лекува во странство. За тоа лекување се потребни финансии во висина од 20.000 илјади долари, а лекувањето кое требаше да започне на 07 јули оваа година, е одложено додека не се соберат потребните средства.

Потребните финансии не можат да ги обезбедат нејзините родители и затоа се надеваат на хуманоста од граѓаните, со што би и се продолжил животот на малата Весна.

Вашиот допринос кон создавање на фонд за средства кои ќе и помоганат на малата Весна во лекувањето можете да го дадете преку донација на 070 / 143 – 777 или на жиро сметка: 510-0000000001-09 Комерцијална Банка АД Скопје, отворена специјално за оваа намена.