Почетна » Информатори и публикации » Информатори » Информатор бр.38


СЛУЧАЈОТ НА ПЕДОФИЛИЈА НА ВРАБОТЕНИОТ ВО ОБСЕ БИЛ ПРИЈАВЕН ВО ДЕТСКАТА АМБАСАДА МЕЃАШИ

На СОС телефонот на Првата детска амбасада Меѓаши бил пријавен случај на педофилија на вработен во мисијата на ОБСЕ во Скопје, Тие веќе го пријавиле случајот во ОБСЕ и во полицијата.
 
На СОС телефонот на Првата детска амбасада Меѓаши бил пријавен случај на педофилија на вработен во мисијата на ОБСЕ во Скопје, Тие веќе го пријавиле случајот во ОБСЕ и во полицијата.

Сите надлежни и заинтересирани околу големиот скандал во мисијата на ОБСЕ во Скопје, се информирани и официјално дека за вработениот Норвежанец во мисијата, се води истрага заради детска порнографија. И детската амбасада Мегаши бара целосна и обсежна истрага за случајот како и одговор дали политичкиот советник во мисијата злоупотребувал малолетници и од нашата земја.