Почетна » Информатори и публикации » Информатори » Информатор бр.41

Децата и разводите- ТВ Канал 5 КОД

http://www.youtube.com/user/Megjashi?feature=watch#p/u/9/yLx9VY9t-7o

КОД разводи каде децата се жртва на омраза меѓу родителите КОД: Децата во спрега на родителите и институциите Кога во бракот, љубовта прераснува во омраза, најголеми жртви се децата. Се помалку разделбите се културни и пријателски. Во КОД ќе гледате и како центрите за социјални грижи одредуваат кој е подобар родител. Што е пресудно -родителската љубов или парите.

Емисијата КОД со Снежана Лупевска

Што бог ке состави човек да не раздели, но и пред Бога и пред судот заклетвата се заборава. Киднапирања, закани, манипулации - КОД ги следи најбизарните и најекстремните разводи каде децата се жртва на омраза меѓу родителите. КОД во недела (13.11.2011) на Канал 5 во 19:30 часот.

Гости Драги Змијанац Основач и Директор на Првата детска амбасада во светот Меѓаши, Спиро Ристовски Министер за труд и социјална политиа на Република Македонија, Крсте Маљановски Директор на Меѓуопштински центар за социјална работа и Славица Кајдацис Д-р Славица Кнежевиќ-Гајдаѕис, директорка на психијатриската болница

Новинари Снежана Лупевска и Маја Јовановска