Почетна » За Амбасадата » Награди и признанија


ПРВО МЕСТО ЗА ПРВАТА ДЕТСКА АМБАСАДА ВО ОДНОС НА ДОВЕРБА ВО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ВО МАКЕДОНИЈА

Првата детска амбасада во светот Меѓаши е рангирана на прво место по односот на позитивно/негативно мислење како и во претходните истражувања (2007, 2008,2010), односно кај оваа организација најмногу преовладувало позитивното мислењеНагради и признанија

на Првата детска амбасада во светот - Меѓаши

Angelo dell'anno

9 izdanie, Manifestacija „angel na godinata”, Milano, Teatar „Dal Verme” 28 Januari 2007

Specijalna megunarodna nagrada na Prof. Dragi Zmijanac MASC

Za intenzivna i zasluzna dvaeset godisna aktivnost vo poddrska na decata i megunarodni proekti. Nagradata e izrabotena od Stefano Festa i Aleksandro MArone. Bazata e vo bronza so bukvi od srebro. Organizator e Italijanski Crven krst i Eticki centar Moneta za mir. Vidi poveke:

http://www.circuitoetico.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=679&Itemid=104

http://www.facebook.com/group.php?gid=38037621835Global Campaign for Education

 

Child Helpline International

 

Институт за трајни заедници

 

Мозаик

 

МЦМС

 

Министерство за образование и наука

 

Претседател на Република Македонија,  г. Бранко Црвенковски

 

ОБСЕ

 

Совет на Европа

 

This is Our Time