Почетна » Информатори и публикации » Информатори » Информатор бр.36 » Реакции до советот за радиодифузија за емисиите Нешто убаво и Момент на вистината

Одговор на Советот за радиодифузија на барањето за доставување снимка од емисијата „Момент на вистината“
Советот за радиодифузија на својата 20-та седница одржана на 9 октомври 2009 година, ја разгледуваше комуникациската анализа на епизодите од реалното ТВ-шоу „Момент на вистината“ што беа емитувани на 1 и 8 Октомври 2009 година.

Советот за радиодифузија на Република Македонија ќе покрене прекршочна постапка
Советот за радиодифузија на Република Македонија на својата 18-та седница одржана на 16.09.2009 година, донесе одлука да покрене прекршочна постапка против Трговското радиодифузно друштво "ТВ Сител" ДООЕЛ Скопје, поради прекршување на член 70, став 1од Законот за радиодифузна дејност

Реакција за сведоштвото на детето жртва на семејно насислство во Емисијата ’Нешто убаво„ на ТВ Сител емитувана на 28.08.2009
Првата детска амбасада во светот Меѓаши на јавување на новинарката Јулијана Кимовска од Нетпрес и нејзина дојава на нашиот СОС телефон за деца и млади 0800 12222 за сведоштвото што детето жртва на семејно насилство го соопшти пред јавноста, се обрати со барање до Советот за радиодифузија на Македонија.